לחם שיפון "נדיר" לסוכרתיים

המשימה: לייצר לחם בעל מינימום השפעה על
התגובה הגליקמית, משביע, מזין וטעים.


הגורמים המרכזיים אשר ישפיעו על שינוי רמת הסוכר בדם כתוצאה מאכילת לחם הם:

1. המדד הגליקמי של הדגנים
 (שעורה, שיפון, שיבולת שועל וכוסמין מלאים הם בעלי מדד גליקמי נמוך יחסית).
2. עובי הטחינה של הדגנים ונוכחות כל חלקי הגרעין בעיסה.
3. תוספת צמחים מייצבי רמת סוכר בדם
(חילבה, ג'מנמה, אסטרגלוס....).
4. שימוש בגרעינים עתירי אבץ וכרום הממתנים תגובה גליקמית (גרעיני דלעת, קליפת השיפון).
5. שיטת ההתפחה (שמרים או מחמצת).

כדי להבין את ההבדלים, הנה כמה מספרים מתוך הספר "מהפכת הגלוקוז"

בגט קמח לבן
אינדקס גליקמי 95
עומס גליקמי    15 למנת- 30 גרם

לחם גרגרי שיפון פומפרניקל
אינדקס גליקמי  41
עומס גליקמי     5  למנת- 30 גרם

לחם שיפון קל
אינדקס גליקמי  68
עומס גליקמי    10 למנת- 30 גרם

מסקנה:
ההשוואה בין לחם גרגרי שיפון (מחמצת וטחינה גסה) לבין לחם שיפון קל (טחינה דקה ושמרים),
מצביעה על יתרון עצום לטובת לחם גרגרי שיפון בכל המדדים האפשריים.


הטחינה הגסה והתפחה במחמצת ממתנות משמעותית את רמת הסוכר בדם לאחר אכילת הלחם.
(בהשוואה ללחם בעל מרכיבים זהים, אך טחון דק ומותפח בשמרים 
מחקר אונ' פרמה).

לחם "נדיר" שיפון וחמניות לסוכרתיים, קצר תשבחות רבות מאנשים שכבר נואשו מאכילת לחם.
קמח השיפון לדגם זה, טרי מאד, נטחן עבה יותר מן המקובל וכולל את כל מרכיבי הגרעין.
קליפת השיפון עשירה במיוחד במינרלים הממתנים את התגובה הגליקמית ולכן חשוב לכלול את כל מרכיבי הגרעין.
הלחם משלב גם נבטי שיפון, גרעינים וצמחי מרפא המייצבים את רמות הסוכר בדם.

גם לחם "נדיר" כוסמין ושיבולת שועל  נמצא מיטיב עם לקוחותינו הסוכרתיים המבצעים מדידות יומיות של רמת הסוכר בדם.
הסיבות לתגובה הגליקמית המצויינת לדגם זה הן: הצמיגות ששיבולת השועל מעניקה למוצר , שימוש במחמצת, וטחינת דגנים עבה מן המקובל.
לחם  כוסמין ושיבולת שועל מהווה פתרון מעולה למי שאינם אוהבים את דחיסות השיפון או פשוט מעוניינים לגוון.

להרחבה קראו את הכתבה
מה כל כך מיוחד בלחם "נדיר"

תגיות: סוכרתיים, סכרתיים, סכרת, סוכרת לחם שיפון וחמניות, תגובה גליקמית נמוכה, קמח טרי,