לחם כוסמין "נדיר" לסובלים מפטריית קנדידה

לחם שאור 100% כוסמין אורגני מלא, ללא שמרים, ללא  סוכר וללא קמח לבן, המתאים ביותר למטופלי קנדידה.

קנדידה היא המגיפה השקטה של שנות האלפיים ואינה מאובחנת בבדיקות רגילות.
לצערנו הרפואה הקובנציונלית אינה מתעמקת מספיק בנושא, ולעיתים,
חולים נשלחים לבדיקות פולשניות אשר אינן מגלות את אשר בדיקת דם / צואה / משטח ייעודית לקנדידה יכולה לאבחן.

באוכלוסית החידקים של כולנו מצוי גם השמר. כאשר נוצרת הפרת האיזון, זקוקה הקנדידה לתנאים כדי להתפתח.
קמח לבן וסוכר לבן הם מזונות אידאליים לשגשוג פטריית הקנדידה.
מטופלי קנדידה מצווים להמנע ממזונות מזוקקים (סוכר לבן, קמח לבן) או מותססים בשמר אפיה.


מדוע חשוב להתפיח עם שאור לחם למטופלי קנדידה?

בשאור אשר נוצר ומתוחזק יומיומית כהלכה (בדומה לפלורת המעיים) שוכנת מושבה עם מאות זני חידקים החיים סמביוטית והזן השליט הוא לקטובצילי.
(לקטובצילים = חידקים ידידותיים) המדכאים חידקים לא ידידותיים כמו שמר האפייה.
זו הסיבה שלחם שמרים מתעפש במהירות רבה יותר
 מאשר לחם שאור.
שאור טוב דוחה פטריות ועובש גם בבצק וגם בלחם.
שאור אינו זקוק לסוכר ולאוויר כדי להתפיח את המאפה.
לחם שאור מסייע לדכא את פטריית הקנדידה בעוד לחם שמרים מסייע לשיגשוגה.


מדוע להשתמש בכוסמין אורגני מלא וטרי בייצור לחם למטופלי קנדידה?

קמח לבן (מנופה מן הנבט והסובין) הוא מזון מזוקק הגורם עימדון במעיים ומזין ישירות את פטריית הקנדידה.
הסובין ימריץ את פעולת המעיים, ויחד עם תוצרי השאור יצור מצע נוח יותר לחידקים הידידותיים המתחרים עם הפטרייה על מזון ומקומות קשירה למעיים.
הכוסמין, הוא הדגן היחיד בעל מבנה מוקופוליסכריד, מסייע לחיזוק המערכת החיסונית ולכן מסייע למיגור הפיטרייה.
השימוש בקמח טרי מאד יחסל את הסיכוי להתפתחות עובש בקמח המלא הנוח להתחמצן.
גם עובי הטחינה הוא גורם מכריע ביצירת סובין יעיל אשר יסייע לפעילות מעיים תקינה ולרמת סוכר נאותה בדם לאחר האכילה.
חשוב להשתמש בכוסמין אורגני מפני שחומרי הדברה מסייעים להתרבות אוכלוסיית חידקים לא ידידותיים בפלורת המעיים ולהחלשת המערכת החיסונית.



המסקנה:
לחם שאור מכוסמין אורגני מלא בטחינה טרייה, ללא סוכר הוא המתאים ביותר למטופלי קנדידה.
גם שיפון, דוחן וקינואה יתאימו אם יטופלו בתהליך המתואר.

לחם "נדיר", "100% כוסמין אורגני מלא", המיוצר מקמח טרי בן יומו ומותפח במחמצת  (קראו עוד),
עומד בכל הקריטריונים המפורטים, נוח למערכת העיכול, טעים מאד ומומלץ למטופלי קנדידה
.


דגמי לחם "נדיר" נוספים המתאימים למטופלי קנדידה (בסדר התאמה יורד):
לחם כוסמין ושיבולת שועל,
לחם שיפון וחמניות,
לחם דגנים ללא חיטה.

אתרים ומטפלים העוסקים בקנדידה ובטיפול בה:
1.ערכת בדיקה לקנדידה
2. תזונאית ציפי בר
3.