לחם שיפון לסובלים עצירות, קשיי עיכול

עצירות, חוסר תנועתיות וחולשה בפעילות שרירי המעיים.
לחם מתאים יכול להקל ולשפר את איכות החיים.

עצירות
צריכת מזונות מזוקקים, מחסור בסיבים ובשומן במזון, שתיה בכמות לא מספקת ושימוש תכוף במשלשלים,
הן הסיבות המובילות לירידה בתדירות תנועת המעיים ומכאן לעצירות מתמשכת וחיפוש משלשל חזק יותר.
הסימנים בגוף מתבטאים בתחושת מלאות יתר, בטן נפוחה, גזים, כאבי ראש, ריח חזק מן הצואה ומאמצים בהטלתה.

הגוף יפנה את הפסולת אם רק יתנו לו את הכלים.

סיבים תזונתיים אשר מקורם בדגנים מלאים יחד עם שתיה מספקת, יגדילו את נפח הצואה ותדירות פעולת המעיים ויקטינו את זמן שהיית הפסולת בגוף.
לחם שיפון מכיל כ 9%-10% סיבים אשר בדרכם אל מחוץ לגוף, יספחו רעלנים, יזרזו את פעולת המעיים ירככו את היציאות ויגדילו את נפחן.
השינוי בתפריט חייב להיעשות בהדרגה.

דגמי לחם "נדיר",  'שיפון וחמניות', 'שיפון קימל וחמניות' ודגם 'כוסמין ושיבולת שועל'
הם הדגמים המתאימים ביותר לבעית עצירות. (ראו דגמי לחם שאור "נדיר")  (ראו מה כל כך מיוחד בלחם "נדיר")

במקביל להוספת לחם שיפון או לחם כוסמין ושיבולת שועל לתפריט מומלץ:

להפסיק בהדרגה שימוש במשלשלים,
להרבות בשתית מים, ולהמנע מצריכת משקאות תעשייתיים (דיאט...),
להגביר צריכת פירות וירקות אורגניים על קליפותיהם,
לאפשר לאנזימים ברוק לפרק את המזון ע"י לעיסה יסודית,
לא לדכא את הדחף ליציאה (לא להתאפק),
להגביר פעילות גופנית מתונה כגון הליכה.


חולשה בפעילות שרירי המעיים.
פרקינסון ומחלות מחלישות שרירים גורמות לקושי בתנועת שרירי המעיים ולכן במקרים הללו נדרש מזון קל לעיכול.

הכוסמין הוא הדגן הטוב ביותר לסובלים מחולשה בפעילות שרירי המעיים, ותהליך יצירת לחם במחמצת הוא המתאים ביותר לבעיה זו.
לחם שאור  "נדיר"  100% כוסמין הוא המתאים ביותר לסובלים מחולשת שרירים.
הלחם מיוצר מגרעיני כוסמין אשר נטחנו שעה לפני לישת הבצק והעיסה מושהית בקירור לפירוק מיטבי.
חולי פרקינסון אשר רוכשים את לחם הכוסמין מדווחים על שיפור ניכר באיכות החיים, הנאה מן האוכל ויתר נוחות לאחר הארוחה.