שאלות נפוצות

מדוע לחם "נדיר" יקר יחסית?
מדוע לחם בריאות מתפורר יותר?
כיצד לשחזר את טריות הלחם?
יש משלוחים הביתה?
היכן להשיג את לחם "נדיר" על המדף?

 

מדוע לחם "נדיר" יקר יחסית?

לחם "נדיר" מורכב מחמרי הגלם המשובחים ביותר בנמצא.
כוסמין,שיפון וקינואה אורגניים, יקרים פי 6 ויותרמחיטה רגילה ואינם מסובסדים. 
מלח ים אטלנטי יקר פי 10 ממלח רגיל.
גם מחירו של שמן זית כתית מעולה אורגני, יקר פי כמה מ 'שומן צמחי'  (לרוב שמן דקלים או מרגרינה).
קמח הנטחן שעה לפני לישת העיסה מאיט את מהירות הייצור (אם הקמח יתחמם ושמני הנבט יתחמצנו כתוצאה מטחינה מהירה, איבדנו את עיקר העיקרים).
האטה נוספת נגרמת כתוצאה מהשהיה בקירור כדי לקבל פירוק מושלם (בניגוד לחימום והתפחה באדים בלחמים רגילים).
גם עבודת יד והקפדה על הפרטים הקטנים מייקרת את התהליך.
המחיר הוא תוצאת עלות ייצור גבוהה פי כמה מלחם רגיל.



מדוע לחם בריאות מתפורר יותר מלחם רגיל?

נוכחות גלוטן חיצוני (פי כמה מן היחס בגרעין טבעי) מעניקה את הגמישות והסיבים לפרוסה ומונעת ממנה להתפרק.
עודף עצום של גלוטן במזון הוא רעה חולה וגורם מרכזי בזינוק במספר הלוקים באי סבילות לגלוטן.
בקיצור, קמח לבן ,תוספת גלוטן + מים = דבק      (כל תינוק יודע)
עדיף לחם מתפורר מאשר דבק במעיים.


כיצד לשחזר את טריות הלחם?

1. לרסס במעט מים, לעטוף בנייר אלומיניום ולחמם בתנור או טוסטר אובן.
2.לרסס במעט מאד מים ולהכניס לזמן קצר במצנם.


יש משלוחים הביתה?

כן! כרגע  בכרמל, חיפה.
לחם "נדיר" יגיע אליכם שעות ספורות לאחר האפייה. (12:30-14:00    ו- 18:00-19:30).  052-4704909



היכן להשיג את לחם "נדיר" על המדף?

כרגע בחיפה באורגניות