דגמי לחם שאור "נדיר" ומוצרים נוספים.

לחם שבעה דגנים, לחם שיפון וחמניות לסוכרתיים,  100% כוסמין, נבטי שיפון, כוסמין ושיבולת שועל,

מרשימה זו תוכלו לבחור את
דגם לחם "נדיר" המתאים לכם.

כל הרכיבים טבעיים ואורגניים!

קמח מלא וטרי, 
מלח ים אטלנטי,
שמן זית כתית מעולה,
ללא סוכר, ללא שמרי אופים,

ללא
משפרי אפייה, אבקות אפייה, חומרים משמרים,
ללא חומרים מהונדסים גנטית,

כל הדגמים המיוצרים כעת הינם ללא חיטה.


לחם 100% כוסמין (ניתן להשיג גם בתוספת קימל)
כוסמין בלבד. כמות זניחה של נבטי שיפון (ללא חיטה)
כוסמין מלך הדגנים!    גם טעים וגם נוח לעיכול.
הדגן היחיד בעל מבנה מוקופוליסכריד המחזק את המערכת החיסונית.
הלחם המתאים ביותר לבעלי מערכת עיכול רגישה, לבעלי אי סבילות לגלוטן (לא צליאק), לחולי פרקינסון וגם לחולי סכרת.
הלחם המתאים ביותר למאובחני קנדידה.
גרעין הכוסמין הוא הדגן המאוזן ביותר בטבע ואביו הקדמון של גרעין החיטה טרם הכלאתו.
בארה"ב וקנדה מאוחסנות היטב עתודות חירום לאחזור החיטה במקרה כשל כלל עולמי.

לחם כוסמין שיבולת שועל,  נייטרלי
(למיניקות, סוכרתיים או לבעלי סוג דם שאינו מתאים לדגנים)

80% כוסמין  20% גרעיני שיבולת שועל שלמים (ללא חיטה)

לחם המיועד במקורו לנשים מיניקות (3 חודשים ראשונים, צמחוניות בד"כ).
הכוסמין קל לעיכול, מחזק מערכת חיסונית (מוקופוליסכריד), דל גלוטן ומתאים לשילוב של אם מאכילה תינוק.
שיבולת שועל, אף היא נייטרלית, מסייעת להגברת חלב אם ומספקת שפע סיבים, מינרלים וחומצות שומן (אבץ, חומצה פולית).
שיבולת שועל משפרת את פרופיל הגלוקוז בדם והפרשת האינסולין לאחר הארוחה (מעולה לסוכרתיים), ממריצה פעילות ותנועת מיצי המרה (הפחתת כולסטרול), ומיטיבה עם הסובלים ממחלות לב.
לחם כוסמין ושיבולת שועל מתאים לדיאטות דלות גלוטן ומתאים לדיאטת אחשור"ש (אורח חיים שורף שומנים)
כוסמין ושיבולת שועל מלאים הם דגנים בעלי ערך בריאותי עצום, מזינים, נוחים לעיכול ועתירי סיבים ומינרלים.
דגם לחם זה מומלץ למרבית האימהות המיניקות, לסוכרתיים, לסובלים ממחלות לב, ולרגישים לדגנים וגלוטן.


לחם 6 דגנים (ללא חיטה)
לפחות 80% כוסמין, 20%  שיפון,  שעורה, קינואה, דוחן,
גרעיני שיבולת שועל גרוסים ומושרים, גרעיני חמניה ודלעת.
כאן, ספקטרום החלבון, הסיבים ושפע המינרלים מכל הדגנים, הם מרכז העניין.

הלחם דל גלוטן באופן מרשים ובכל זאת אינו נוטה להתפורר.
נפחו נאה ואוורירי, חמיצותו קלה והגרעינים מורגשים היטב בלעיסה.
הדגם הזה מתאים גם למשתמשים חדשים שאלה צעדיהם הראשונים בלחם בריאות.

לחם שיפון וחמניות – 2 דגמים
90% שיפון, 10% כוסמין וגרעיני חמניה (ללא חיטה)
60% שיפון, 40% כוסמין וגרעיני חמניה (ללא חיטה)

הארומה המזרח אירופאית, החמיצות והדחיסות, חורכות שביל בלתי נשכח בזיכרון.
הלחם גרעיני ולעיסתו - חוויה.  באורח פלא הטעם והטריות נשמרים לאורך זמן,
ותחושת השובע המתלווה, מרגיעה את הרצון "לנשנש".
לקוחותינו בעלי נטייה לעצירויות מדווחים שבעקבות צריכת דגם זה חדלו מנטילת תכשירים לטיפול בעצירות.
הדגם המתאים ביותר לסוכרתיים עקב ערך גליקמי נמוך מאד של שיפון מלא ואיטיות הפירוק.
לחם שיפון הוא המתאים ביותר לסובלים מעצירות על רקע מחסור בסיבים.


דגמי לחמים ומוצרים נוספים שכרגע לא זמינים

לחם שליש (דגם זה, זמנית, אינו זמין עקב ביטול השימוש בחיטה)
33% כוסמין,  33% שיפון,  33% חיטה.
באיזון הזה מתקיימת הרמוניה מופלאה המביאה למיצוי התכונות הטובות בכל דגן.
השיפון יתרום נוכחות, שמירת טריות והרגשת שובע.
הכוסמין קליל ונוח למערכת העיכול, והחיטה ממלאת את חלקה בתפיחה מרשימה.
ציפוי קוואקר וגרעינים משלים למראה שגם העין תחוש באוצר החבוי.

לחם נבטי שיפון וכוסמין (דגם זה, זמנית, אינו זמין עקב ביטול השימוש בחיטה)
מכיל לפחות 20% נבטי שיפון גרוסים במצב מיטבי לאכילה, מעל 60% כוסמין, חיטה,
גרעיני חמניה ודלעת וציפוי קוואקר וגרעינים.

נבטי השיפון הגרוסים גס והגרעינים מעניקים לדגם המופלא הזה את
טעמו האגוזי מתקתק. לקוחותינו הוותיקים מכנים אותו "כמעט עוגה".

'
אבי יעקובוביץ', תלמיד של 'רומה צור', עורך הירחון הטבעוני "אלומה" ובר סמכא בריפוי טבעי,
תיאר את הדגם הזה (בתוספת קימל) "כתרופה ממש".
'אבי יעקובוביץ' חיזק את אחיזתנו במוטו של 'רומה צור' "מקסימום איכות, מינימום כמות", והמריץ אותנו
לטחון קמח טרי ביותר, בעובי המתאים, מן הגרעינים הטובים ביותר ולהשתמש בחמרי הגלם הטבעיים המשובחים ביותר.

לחם אחשור"ש (אורח חיים שורף שומנים)
כוסמין, שיפון, שיבולת שועל, דוחן, קינואה, שעורה וגרעינים ללא חיטה.

לחם טעים מזין, משביע ותומך אורח חיים שורף שומנים.
כן.......לחם אשר בשילוב תזונה נכונה, גורם לכם לשרוף שומנים!


לחם נבטי קינואה וחרובים
טעים, קליל, מזין, מנקה ומעניין.
בעל ארומת חרובים קלה.

 

פירורי לחם שאור (ללא חיטה ללא שמרים ללא סוכר)
מדוע עדיפים פירורים מלחם שאור על פירורים מלחם שמרים?

נוכחות שמרים בלחם מאיצה התפתחות עובש ופטריות (שמרים=פטריות).
לפטריות ועובש יש הפרשות רעילות אשר אינן מושמדות בחום. (אפלטוקסינים הניתנים לגילוי באור אולטרה סגול)
רעלני פטריות גורמים נזק לכבד ולשאר מערכות הגוף ומכבידים על המערכת החיסונית.
במדינות רבות קיימים חוקים קשוחים בעניין מיחזור לחם שלא נצרך (אשר בד"כ מעובד לפירורים או מזון לבעלי חיים).
לפירורי לחם אשר נוצרו מלחם שמרים סיכוי גבוה להכיל או לפתח באיחסון פטריות, עובש וביצי חרקים .
שיטת ההתפחה בשאור מיטיבה עם החידקים הידידותיים ומדכאת שמרים ופטריות. (ראו הסבר שאור)
הסיכוי לנוכחות רעלני פטריות (אפלטוקסינים) בפירורי לחם שאור נמוך עשרות מונים  בהשוואה למוצרים זהים המכילים שמרים.


נבטי שיפון טריים
ניתן לרכוש אצלינו גרעיני שיפון מונבטים במצב אידאלי לאכילה או לשילוב בכל מאפה/תבשיל/סלט (שורשון באורך של כ 10 מ"מ).
נבטוט שיפון עשיר מנבטוט חיטה כמעט בכל הפרמטרים.


קמח כוסמין / שיפון טרי
אין צורך להכביר בשבחו של קמח טרי מלא המכיל את כל חלקי הגרעין.
אנו נסייע לכם להרכיב פורמולת קמח אישית מן הדגנים, הנבטים והקטניות הרצויים לכם בעובי טחינה אידאלי לכל מרכיב.
כדי להעצים את תכולת הויטמינים, המינרלים  והחלבונים אנו נמליץ לכם לשלב מספר דגנים וכן קמח מנבטים שונים (גם המתקה טבעית).
ניתן לרכוש גם קמח נבטים (דגנים, גרעינים או קטניות אשר הונבטו, יובשו ונטחנו כמנהג תרבויות עתיקות).
יש להשתמש טרי או להקפיא.